Budapest, Népsziget — déli vége.
Az 1891-ben Barcson született később száz százalékos hadirokkant Illik Viktor vendéglősi engedélyt is kapott, így nyitotta meg Halászcsárdáját a Népsziget déli részén, az 1920-as évek elején. Mivel az Esztergom Halimba közötti 15 km-es folyamszakasz halászati jogával is rendelkezett, nála volt a legnagyobb halválaszték. Tíz év múlva már negyven embert foglalkoztatott a csárdában. Fő vonzereje a mindig friss hal volt, amit csak ő szeletelhetett és fűszerezhetett. Természetesen a halászlevet is személyesen ő főzte, hétvégeken 4-5 bográcsban rotyogott a Dunából merített vízben az étel.
Berda József költő is rendszeres vendég volt, így írt a halászléről:
Ó, sokízű, sokillatú fűszer,
Szájnak és orrnak állandó álma:
Még akkor se hagyjatok cserben,
Ha gyomrom a halálban porrá válna!